BURSA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Mustafakemalpaşa İlçesi’nde düzenlediği operasyonda 10 kilo 100 gram esrar ve 201 kök hintkeneviri ele geçirildi. Jandarmanın 10 ayda il genelinde düzenlediği operasyonlarda ele geçrdiği esrar miktarının da 345 kiloya ulaştığı bildirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mustafakemalpaşa İlçesi’nde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapıldığını tespit etmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla operasyon başlattı. Operasyonda, şüpheli kişinin evinde eğitimli jandarma köpeği 'Acil'in eşliğinde yapılan aramada çuvallar içinde 10 kilo 100 gram kubar esrar 201 kök dişi hintkeneviri, kenevir tohumu ve bir kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirildi. Ev sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR
Bu arada, Bursa Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yılbaşından beri toplam 56 operasyon gerçekleştirdiği açıklandı. Bu operasyonlarda 345 kilo 869 gram kubar esrar, 316 bin 539 kök hintkeneviri, 79 sentetik hap, 2 bin 736 gram kenevir tohumu, bir gram bonzai, 3 tabanca, 9 av tüfeği ele geçirildi. Bu olaylarla ilgili 122 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

FK(SS) (FOTOĞRAFLI)