BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, BDP tarafından düzenlenen 'Duvarları yıkalım' yürüyüşüne katılan yaşları 14-17 arasında değişen küçük bir gruptakiler, lastik yakıp yolu trafiğe kapattı. Grup, uyarılarda bulunan polislere de taş attı.
Merkez Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi’nde, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırına duvar örme çalışmalarına tepki gösteren çoğu çocuklardan oluşan 50 kişilik BDP’li grup, AK Parti ilçe Başkanlığı’na yürümek istedi. Polis, grubun AK parti İlçe binasına yürümesine izin vermedi. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri TOMA ve Akrep tipi araçlarla bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Grupta yeralan ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen yaklaşık 35 çocuk, Su Deposu Caddesi üzerinde çöp kovalarını devirip caddeyi trafiğe kapattı. Otomobil lastiklerini yakıp terör örgütü lehine sloganlar atan grup, kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere ve polis ekiplerine taş attı.
Havanın kararmasıyla birlikte göstericiler, dağılırken, polisin mahallede aldığı güvenlik önlemleri gece boyu devam etti.