BURSA'da, istinat duvarının çökmesi sonucu olası göçük riski nedeniyle ikisi 6, biri 4 katlı üç apartman boşaltıldı. Polis, caddeyi araç ve yaya trafiğine karşı kapatırken, sivil savunma ve itfaiye ekipleri mahallede önlem aldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Emirsultan Mahallesi Musa Baba Caddesi üzerinde bulunan ve bir süre önce yıkılan binanın yeniden inşaası için başlatılan çalışma nedeniyle, müteahhit tarafından istinat duvarı örüldü. Bu duvar akşam saat 19.30 sıralarında çükünce, çevrede bulunan ikisi 6, biri 4 katlı üç apartman olası göçük tehlikesine karşın boşaltıldı. Müteahhiti suçlayan aileler eşyalarını bırakarak dışarı çıkarken polis, Musa Baba Caddesi'ni araç ve yaya trafiğine kapattı. Bursa Vali Yardımcısı ile Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Apartmanlarda yaşayan ailelerin geceyi akrabalarının yanında geçireceğini söyleyen yetkililer, belediye tarafından mühürlenen binalara gerekli önlemler alınana kadar giriş ve çıkışın olmayacağını duyurdu.