BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan hobi bahçelerindeki evlere  giren hırsızlar, 7 evden beyaz eşya ve televizyon çaldı. Diğer evlere içinde kimse bulunmadığı için bakılamadığından, daha fazla evden hırsızlık yapılmış olabileceği belirtildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan hobi bahçelerinde hırsızlık şoku yaşanıyor. Hobi bahçelerinde tadilat işleri yapan Şaban Mercan'ın fark etmesi sonucu polisi aramasıyla hırsızlık ortaya çıktı. 100 evin bulunduğu yerde, ilk belirlemelerde 7 evin soyulduğu anlaşıldı. Sabah kalktığında tadilatını yaptığı evin kapısının kırılmış olduğunu gördüğünü belirten Şaban Mercan şöyle dedi:
"Hemen ev sahibine haber verdim. O da durumu polise bildirdi. Polis burada hangi evlere girildiğini tespit etmeye çalıştı. Ev sahiplerine polis ulaşamadığı için çoğu ev sahibi evinin soyulduğundan habersiz durumda. Evlerde işe yarar ne varsa alıp götürmüşler. Gece kimse olmadığı için hırsızlığa müsait bir yer."
GÖREVLİ VE KAMERA YOK
Hobi bahçesini tadilat yaptıran Serhat Yılmaz ise kendi evinde tadilat nedeniyle eşya olmadığı için hırsızların sadece kapıyı kırdıklarını belirterek, diğer evlerde ise beyaz eşya, televizyon gibi eşyaları çaldıklarını söyledi. Polisin sadece 7 ev tespit edebildiğini  kaydeden Yılmaz şunları anlattı:
"Nilüfer Belediyesi'ni arayan polisler ev sahiplerine ulaşmak istediler, ancak belediyeden yetkili birine ulaşamadılar. Resmi olarak 7 ev soyuldu gözüküyor ancak burada 100 civarında ev var. Bu evlerin tamamı da soyulmuş olabilir. Hobi bahçelerinde ne bir güvenlik görevlisi, ne de bir güvenlik kamerası mevcut değil. Biz burada belediyenin kiracısıyız. Ayda 140 lira kira ödüyoruz. Hobi bahçelerine hafta sonları geliyoruz."  
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.