BURSA'da tehdit ve şiddetle hayat kadınları, travestiler, eşcinsellere fuhuş yaptırdıkları öne sürülen çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Bursa çevre yolu ve şehir merkezinde yol kenarında otostop yaparak araçlara binen ve fuhuş yapan hayat kadını, travesti ve eşcinsellerin zorla çalıştırdıklarını belirledikleri çeteyi takibe aldı. Liderliğini Y.K.'nın (44) yaptığı çeteyi savcılıktan alınan izin ile 5 ay boyunca teknik takibe alan polisler, 18 Ocak Cumartesi günü geniş güvenlik önlemleri altında 16 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubeleri ekipleri de katıldı. Baskınlarda 17 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramada 4 tabanca, 3 bin lira değerinde 4 senet, toplam 2 bin 339 TL para, 13 adet cep telefonu, 4 adet laptop, 1 adet ipad, 2 adet hard disk, 3 adet flash bellek, 38 adet CD ile bir miktar esrar ve bonzai ele geçirildi. Soruşturma kapsamında şikayetçi 23, bilgi sahibi olan 9 kişinin ifadeleri alındı.
“Örgüt kurmak", Örgüt aracılığı ile fuhuş yaptırmak", "Ateşli silahlar kanununa muhalefet" ve "Uyuşturucu bulundurmak” suçlarından adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 12’si tutuklanırken, 5’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.