BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, 28 Mayıs’ta gözaltına alınmak istenen 2 kişiye orantısız güç kullanan, görüntüleri sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlanan 3 polis memuru Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından açığa alındı.
Osmangazi Metro İstasyonu önünde geçen 28 Mayıs gecesi polis memurları, kendilerine küfür ettiğini öne sürdükleri 2 kişiden 1'isini copla dövdükten sonra yüzüne yakın uzaklıktan biber gazı sıktı. Polisler bu kişiyi daha sonra etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Polislerin dayağı çevredekiler tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Görüntüler önce sosyal medyada daha sonra internet sitelerinde yayınlandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü bu gelişmeler ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 28 Mayıs günü sosyal medyada yayınlanan görüntülerin incelendiği belirtilerek, şöyle denildi:
"28 Mayıs 2014 günü saat 00.30 sıralarında Osmangazi Metro İstasyonu önünde meydana gelmiş olan hakkında 'Mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme' suçundan adli işlem yapılmış olan 1994 doğumlu A.Y. ile 1996 doğumlu H.O. isimli şahısların yakalanma ve gözaltına alınması esnasında görevli memurların orantısız güç kullanımı ile ilgili olduğu anlaşılmıştır. Olay günü yapılan işlemler ile yayınlanan görüntülerin tetkiki sonucu, orantısız güç kullanan polis memurları hakkında gerekli idari işlemler başlatılmış ve tespit edilen üç (3) personel açığa alınarak görevden uzaklaştırılmıştır."
Açıklamada, olayın soruşturulması için müfettiş de talep edildiği belirtilerek, gelişmelerin hassasiyetle takip edildiği kaydedildi.

HT(FK/İD)