BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, Çeçen komutan Sultan Kehursayev’in kızı 24 yaşındaki Laura Kehursayev yüzünden dün akşam çıkan kavgada, genç kızla ilişkisi olduğu iddia edilen Ahıska Türkü 33 yaşındaki Vetan Mavludov öldü, yine Ahıska Türkü Murat Demirel yaralandı. Olaydan sonra kaçan Çeçen ve Gürcü olduğu bildirilen 9 kişiden 3’ü İzmit’te yakalandı. Aralarında Çeçen komutanın büyük kızı Latmira Kehursayev’in de bulunduğu 6 kişi de aranıyor.
Olay dün merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’ndeki hayvan pazarı girişinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul'da bulunan Çeçenistan’da komutanlık yapan Sultan Kehursayev’in Bursa'da yaşayan kızı Laura Kehursayev ile evli olduğu bildirilen Vetan Mavludov arasında gönül ilişkisi başladı. Bu ilişkiyi öğrenen genç kızın İstanbul’da yaşayan ablası Latmira Kehursayev, dün Vetan Mavludov’u telefonla arayarak ilişkilerini sona erdirmesini istedi. Tartışmanın ardından öfkelenen abla, dün 8 yakını ile birlikte iki otomobille binerek Panayır Mahallesi’ne geldi. Burada Vetan Mavludov ve Türk vatandaşlığına geçen 35 yaşındaki Murat Demirel ve 36 yaşındaki Mahmut Eşref ile buluştu.
Taraflar arasında çıkan tartışma bir anda bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 4 yerinden bıçaklanan Vetan Mavludov kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, Murat Demirel göğsünden aldığı tek bıçak darbesiyle yaralanınca, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Kanlı olayın ardından geniş soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan iki otomobilin peşine düştü. Şüpheliler otomobillerden birini Gemlik’te terk etti. Diğer araç İzmit’te durdurularak Gürcistan ve Çeçen uyruklu adları açıklanmayan 3 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak Çeçen Komutanın büyük kızı Latmira Kehursayev’in de aralarında bulunduğu 6 kişi aranıyor.
İzmit’te gözaltına alınarak Bursa’ya getirilen 3 kişinin sorgularının ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

(FOTOĞRAFLI)