Serhat TEZCAN-Mehmet İNAN/ BURSA, () - BURSA’da Türk-İş ile Türkiye Kamu-Sen üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 2 bin kişi, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etti. Dev Türk Bayrağı açan grup, sloganlar eşliğinde yürüdü.
Merkez Osmangazi İlçesi Stadyum Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ellerindeki Türk bayrakları ile Heykel'e kadar yürüdü. Grup yürürken, 'Vatan sana canım feda', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Mecliste PKK istemiyoruz', 'Bursa uyuma bayrağına sahip çık', 'Bu işin sonu yok, ya İstiklal ya ölüm', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Hükümet istifa' sloganları attı. Heykel'de Atatürk Anıtı önüne gelen grup, önce bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.
Burada açıklama yapan Türk-İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, "Bu millet tarihin var olduğu günden bugüne değin kendisini varlığını ve bağımsızlığını sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye sayısız şehit vermiş, kan dökmüştür. Siyasi iktidarın yıllardır analar ağlamasın palavrasıyla devleti değersizleştirme, şehitlik, gazilik, bağımsızlık gibi kavramları milletimizin dimağından söküp atma terörle aleni gizli pazarlık yapmak suretiyle, devletimizin varlığına kast edenlere itibar kazandırma politikası, sonunda bayrağımızın indirilmesi noktasına kadar gelmiştir. Rengini sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor. Bu rezalete seyirci kalan tüm kişi kurum ve kuruluşları kınıyoruz" dedi.
Artık sessiz kalmayacaklarını söyleyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ise uyarı yaptıklarını ve olayı protesto ettiklerini kaydetti. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

ST,Mİ (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)