KIRKLARELİ’nin Üsküp Beldesine bağlı Yündolan köyü Karaağaç Deresi mevkiinde bulunan kafatası ve kemik parçalarının 14 Ağustos 2013 tarihinden bu yana kayıp olan 38 yaşındaki Kader Ercan’a ait olduğu ortaya çıktı.

Yündolan Köyü'nde çiftçilik ve hayvancılık yapan 67 yaşındaki Refik ile 61 yaşındaki Resmiye Ercan çifti, 14 Ağustos günü hayvanlarının bulunduğu ağıla 38 yaşındaki konuşma engelli kızları Kader Ercan’ı bırakarak evlerine geldi. Ercan çifti, akşam üstü hayvanlara bakmak ve kızları almak için ağıla gidince, kızlarını bulamadı. Köylülerin de desteğiyle yapılan arama sonuç vermeyince Refik-Resmiye Ercan çifti, 4 çocuğundan Kader Ercan için jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ekiplerinin köy ve çevresinde yaptığı aramalarda da Kader Ercan'ın izi bulunamadı.

KAFATASI BULUNDU

Jandarma ekipleri aramalarını sürdürürken, baba Refik Ercan geçen yıl Kasım ayında kendilerine ait ağılın yakınlarında kafatası ve kemik parçaları buldu. Jandarma ekiplerine haber veren Ercan, kemiklerin incelenmesini istedi. Aileden alınan DNA örnekleri ile kemik parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından incelenerek kayıp olan Kader Ercan’a ait olduğu belirlendi. Bugün jandarma ekiplerine gelen rapor üzerine acı haber Kader’in annesi ve babasına verildi.

Gözyaşlarına boğulan annesi Resmiye Ercan, elbiselerini koklayarak bugüne kadar gelecek umudu taşıdığını belirterek, “Kızımı çok özledim, gelecek diye de hep bekledim. Acı haberi bugün aldık. Benim evladımdan ne istediler. Nasıl oldu, kim ne yaptı bilmiyoruz” dedi.

Baba Refik Ercan bulduğu kemiklerin yapılan incelemesinde kızına ait olduğunun belirlendiğini ifade ederek, “Ağıl yakınlarında bulduğum kafatası ve kemikleri incelemişler, kızıma ait olduğu haberi bugün geldi. Kızıma ne olduğunu henüz bilmiyoruz” diye konuştu.

Jandarma ekipleri olaylarla ilgili soruşturmasını sürüyor.

AÜÜ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)