SAMSUN'da 18 yaşındaki Köksal K. ile 19 yaşındaki İlhan Ö., bir büfeyi kurşunladıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen iki şüpheli, adli kontrol altında tutulmak kaydıyla nöbetçi mahkeme tarafından serbet bırakıldı.
Olay, 18 gün önce İlkadım İlçesi Reşadiye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 19 yaşındaki Engin Köseoğlu, husumetlisi İlhan Ö.'nün köpeğini gezdiren Köksal Ç.'ye, tabancayla ateş etti. Şüpheli, Köksal Ç.'yi sağ bacağından yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Köpek ise aldığı kurşun yarası sonucu telef oldu.
Bu olayın ardından polis, Köseoğlu'nu iki gün önce yakalayıp gözaltına aldı. Şüpheli, polisteki ifadesinde, Köksal Ç. ile İlhan Ö.'nün bir arkadaşının büfesini kurşunladıktan sonra kendisine de ateş ettiğini ancak vuramadıklarını söyledi. İşlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Engin Köseoğlu tutuklanıp, cezaevine gönderildi.
Engin Köseoğlu'nun ifadesi üzerine harekete geçen polis, Köksal Ç. ve İlhan Ö.'yü dün akşam gözaltına aldı. Polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen iki şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Bacağından vurulan ve halen sekerek yürüyen Köksal Ç. adliye merdivenlerinden çıkarken zorlandı. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki şüpheli adli kontrol altından tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.