Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - MERSİN'de, CHP Akdeniz İlçe Yönetim Kurulu eski üyesi 55 yaşındaki Danyal Gözcü'yü sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 39 yaşındaki Ferhat Ballı hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.
Çankaya Mahallesi 111 Sokak'ta 28 Kasım günü bir arkadaşıyla yolda yürüyen Danyal Gözcü, kar maskeli Ferhat Ballı tarafından başından tabancayla vurularak ağır yaralandı. Yakalanan Ferhat Ballı tutuklanırken, Danyal Gözcü ise götürüldüğü Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı ancak kurtarılamadı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Ballı'nın seyyar satıcılık yaptığı yerin yanına Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan büfenin Danyal Gözcü'ye kiralandığı, daha sonra büfeyi Gözcü'den kiralamak istediği, ancak kendisi yerine Meltem Toylu ve İbrahim Seyrek'e kiraya verilmesi nedeniyle aralarında husumet oluştuğu ifade edildi. Ayrıca, şüpheli Ferhat Ballı'nın büfenin kiracılarıyla sürekli problem çıkarttığı, olay günü ise Danyal Gözcü'nün yanında bulunan arkadaşı ile sokakta yürürken bereyle yüzünü kapatıp şüphelinin arkasından ruhsatsız tabancayla ensesine ateş ederek öldürdüğü vurgulandı. Savcı, Ballı hakkında tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep etti. Ballı'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Ferhat Ballı, olay günü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker'i de ölümle tehdit etmişti.

AŞ(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)