Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), () - MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde, briket yüklü kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 3'ü Suriyeli 5 kişi yaralandı. Sık sık aynı yerde kazaların meydana gelmesini protesto etmek isteyen bir grup, İpek Yolu'nu kısa süre trafiğe kapattı.
Kızıltepe'den Şanlıurfa yönüne giden Ercan Gümüş yönetimindeki briket yüklü 47 KE 423 plakalı kamyon, Hububat Ticaret Merkezi Kavşağı'nda ani fren yapınca sürücü direksiyon kontrolünü yitirdi, araç devrildi. Kazada, Ercan Gümüş ile birlikte,briketleri kamyona yükleyen ve üzerinde oturan İbrahim Aydın ile Suriyeli 3 kişi olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Kaza sonrası olay mahalline gelen polis, jandarma ve itfaiye ekipleri, briketler arasında sıkışan işçileri ve sürücüyü sıkıştıkları yerden çıkardı. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Hububat Ticaret Merkezi esnafı ise sürekli kazaların meydana geldiği gerekçesiyle İpek Yolu'nu kısa bir süre trafiğe kapattı. Yolda 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren esnaf daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, kazanın meydana geldiği yere, "Kanlı geçit" adını verdiklerini belirterek, "4 yıldan bu yana 8 tane ölü verdik. 8 ölüden sonra geçici bir kavşak lütfettiler. 4 yıldır başvurmadığımız kapı kalmadı. Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü'ne defalarca gittik. Diyarbakır 9'ncu Bölge Müdürlüğü'ne 20 defadan fazla gittik. Bir proje yapıyorlar, 'bu olmadı bozuldu, şu müteahhit itiraz etti olmadı.' Her bir müteahhit cebine biraz daha fazla 3-5 kuruş para fazla girsin diye itiraz edince burada 3-5 canımız daha gidiyor. Bu gün burada yine 5 tane insan yaralandı" dedi.

MAD(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)