İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Brezilya'dan kargoyla gönderilen 2 erkek montuna emdirilmiş 1 kilo 180 gram kokain ele geçirdi. 1 kişi gözaltına alındı.
Yurt dışından gelen kargoları, risk analiz yöntemiyle inceleyen narkotik uzmanları, Brezilya'dan gönderilen ve içinde 2 erkek montu bulunan bir kargo paketini şüpheli buldu. Paketin üzerinde yazılı adrese götürülmesi üzerine narkotik polisi operasyon yaptı. Paketin teslimi sırasında yapılan baskınla, paketin alıcısı olarak görülen Aykut Ç. gözaltına alındı. Açılan kutulardaki 2 montu inceleyen uzmanlar, montların astarına sıvı kokain emdirildiğini belirledi. Montlar falçata ile kesilerek astarları çıkarıldı. Özel yöntemle ayrıştırılan kokainin 1 kilo 180 gram olduğu belirtildi.
Kokain bulunan kargo paketini açması ve montların kesilmesi polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde kutunun açılması ve montların çıkarılarak falçata ile kesilmesi yer alıyor. Gözaltına alınan Aytaç Ç. emniyetteki işlemlerin ardından götürüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklandı.