İZMİR’deki Adnan Menderes Havalimanı’nda, Brezilya’dan uyuşturucu getirildiği bilgisini alan polis, araştırma yaptığı sırada kulakları kızaran ve heyecanlı hareketlerinden şüphelendikleri kuryeyi 7 kilo kokainle yakaladı. Brezilyalı kuryeyle bağlantısı saptanan 1’i kadın 4 kişi de yakalandı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından kokain getirileceği bilgisine ulaştı. Araştırmalarını bu yöne kaydıran ekipler, uyuşturucuyu getiren kuryenin bulunduğu uçağı apronda karşıladı. Uçaktan inen yolcular ile eşyalarını, narkotik timleri, gümrük muhafaza ekipleriyle birlikte araştırmaya başladı. Polis, bu sırada kulakları aşırı kızaran ve heyecanlı tavırlarıyla dikkat çeken Brezilya vatandaşı V.O.’nun, eşyalarını incelemeye aldı. Aramada, valizin astarı içerisine gizlenmiş, 7 kilo kokain ele geçirildi.
SUÇ ORTAKLARIYLA TUTUKLANDI
Gözaltına alınan V.O.’nun verdiği ve daha önceden elde edinilen bilgiler ışığında yapılan operasyonda ise, nakliyecilik yapan S.A., A.B., A.K. ve kadın şüpheli S.K., yakalandı. Tek seferde İzmir’de en fazla oranda kokaini ele geçiren polis, uyuşturucunun özellikle ekonomik durumu yüksek müşterilere pazarlanmak istendiğini saptandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 1’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.