BİLECİK'in Bozüyük ilçesinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındıktan sonra Ak Parti'den istifa eden ve daha sonra 'Zimmet, görevi kötüye kullanmak ve evraklarda usulsüzlük' iddiasıyla tutuklanan belediye başkanı Ahmet Berberoğlu tahliye oldu. 9 aydır tutuklu kaldığı cezaevinden çıkan Berberoğlu, Şeyh Edebali Türbesi'ne giderek dua etti.
Bozüyük Belediye Başkanlığı görevini 3 dönem yürüten ve 2 yıl önce MHP'den istifa ederek Ak Parti'ye geçen Ahmet Berberoğlu, 15 Aralık 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevini kötüye kullandığı iddiasıyla görevden alındı. Ak Parti üyeliği de askıya alınıp, kesin ihraç istemiyle Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Berberoğlu partisinden istifa etti. Ahmet Berberoğlu'nun yerine Ak Parti'den meclis üyesi Fatih Bakıcı Bozüyük Belediye Başkan vekili olarak seçildi. Ahmet Berberoğlu da 'Zimmet, görevi kötüye kullanmak ve evraklarda usulsüzlük' suçundan tutuklandı.
Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Ahmet Berberoğlu tahliye edilirken, duruşma 11 Aralık 2013 tarihine ertelendi. Yaklaşık 9 aydır tutuklu kaldığı Bilecik M Tipi Cezaevi'nden çıkan Ahmet Berberoğlu'nu eşi, çocukları, yakınları ve arkadaşları karşıladı. Yakınlarına sarılıp hasret gideren Berberoğlu daha sonra Şeyh Edebali Türbesi'ne giderek dua etti. Berberoğlu, kimseye kırgın olmadığını ve kin ve husumet tutmadığını belirterek, "Allah düşmanımı buralara düşürmesin" dedi.