İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da yaşayan 64 yaşındaki Ali İnci, bir kişinin kendisine 200 lira bozdurduğunu, bu paranın da sahte olduğunu öğrenince dolandırıldığını anlayıp polise şikayette bulunduğu söyledi.
İddiaya göre, İlkadım İlçesi'nde 40 yaşlarında bir kişi, "Hanım ve çocuklar bekliyor. 200 lirayı bozabilir misin" diyerek evinin önünde bekleyen Ali İnci'ye parayı bozdurdu. Parayı bozduran ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi daha sonra hızla uzaklaştı. Elindeki 200 lirayı inceleyen Ali İnci, sahte olduğunu anlayınca şok yaşadı. Dolandırıldığını anlayan İnci, "Ben acele ettiği için hemen parayı bozdum ve aldığım 200 lirayı bakmadan cebime koydum. Yanımdan uzaklaşınca 200 liranın diğer paralardan farklı olduğunu gördüm. O an dolandırıldığımı anladım" dedi.
Uzun yıllar Almanya'da çalıştığını ve 2008 yılında Türkiye'ye geri dönüş yaptığını belirten İnci, "İnsanlara güveniyoruz. Güvenmemizin sonucunda da başımıza böyle bir iş geldi. Polise gidip şikayette bulundum. Umarım beni dolandıran bu şahıs başkasını da dolandırmadan yakalanır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI