Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR’de ayrı yaşadığı eşi Yasemin Yalçın’ı bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 54 yaşındaki Tuncay Yalçın, 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada ağırlaştırılmış ömürboyu cezasına çarptırıldı.
Geçen  Haziran ayında Kırmızıtoprak Mahallesi Nilay Sokak'taki bir kuaför dükkanının önünde meydana gelen olayda; geçimsizlik, tehdit ve hakaret nedeniyle Eskişehir 2'nci Aile Mahkemesi'nin 6 ay evden uzaklaştırma cezası verdiği Tuncay Yalçın, kendisine çocuğunu göstermediğini öne sürdüğü aynı yaştaki eşi Yasemin Yalçın'la sokakta tartışmıştı. Tartışmanın ardından Tuncay Yalçın cebinden çıkardığı bıçakla Yasemin Yalçın'a saldırmış ve kaçarak bir kuaföre sığınan eşini burada da bıçaklamıştı. Göğsünden, kolundan ve bacağından yaralanan Yasemin Yalçın 112 ambulansıyla kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde yaşamını yitirirken, Tuncay Yalçın tutuklandı. 
'6 AYDIR ÇOCUKLARIMI GÖRMÜYORDUM'
'Kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan yargılanan Tuncay Yalçın bugün son kez hakim karşısında ifade verdi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Yasemin Yalçın’ın yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de katıldı. Tuncay Yalçın  savunmasında, "Ben 6 aydır çocuklarımı görmüyordum. Bu nedenle eşimle konuşmaya gitmiştim. Bana küfür edince cinnet geçirdim, birkaç defa bıçak salladım" diye konuştu.
BİR GÜN ÖNCE DE KADININ EVİNİ DAĞITMIŞ
Ölen Yasemin Yalçın’ın yakınlarının avukatı Tuğçe Ayaz ise, "Boşanma davaları sürerken 2 kez koruma kararı aldırdık. Bu olayda Yasemin koruma altında olduğu zaman meydana geldi. Olaydan bir gün önce Tuncay eşinin evine gitmiş ve yatağını, elbiselerini parçalamış. Evde bulunan kedinin ise bacağını kırmış. Bunun üzerine polis çağrılmış ancak gelen polis ekipleri hiçbir işlem yapmadan ayrılmış. Şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
'ÖLMEYECEĞİM' DİYE BAĞIRDI
Mahkeme heyeti Tuncay Yalçın’ı Kasten Öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Tuncay Yalçın jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarılırken, Yasemin Yalçın’ın yakınlarına dönerek, "Ölmeyeceğim" diye bağırdı. Duruşma sonrasında Adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri pankart açarak, sloganlar attı.
FOTOĞRAFLI