Mesut IŞIK- Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), ()- KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde  19 Ocak 2013 tarihinde, boşandığı eşi 25 yaşındaki Mehtap Bülbül'ü tabancayla başından vurarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Volkan Civelek, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Volkan Civelek, kararın açıklanmasının ardından Mahkeme Başkanı Fatih Mehmet Tosuner'e "Bu kararı vicdanen mi, yoksa baskı altında mı verdiniz?" diye sordu. Sinirlenen Tosuner, "Terbiyesizlik yapma" diye cevap verdi. Tüm duruşmalarda olduğu gibi karar duruşmasında da Adliye önünde protesto gösterisi yapan 'Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu' üyeleri, devletin kadınları korumasını istedi.
Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 12'nci duruşması görülen davada karar çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Volkan Civelek, avukatı, öldürülen 1 çocuk annesi Mehtap Bülbül’ün yakınları, avukatı katıldı. Karar duruşmasında ise son savunması sorulan Volkan Civelek, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti 'cinayet' suçundan sanık Civelek'i önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra bu ceza, ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Karara tepki gösteren Volkan Civelek, mahkeme heyetine dönerek "Bu kararı vicdanen mi, yoksa bsaskı altında mı verdiniz?" diye sordu. Mahkeme Başkanı Hakim Fatih Mehmet Tosuner de sinirlenerek, "Terbiyesizlik yapma" diye tepkisini gösterdi.
'ADALET YERİNİ BULMADI'
Duruşma öncesi, hakim ve savcılardan Volkan Civelek'e en ağır cezanın verilmesini isteyen anne Yeter Bülbül ise karar açıklandıktan sonra cezayı yeterli bulmayarak, "Bugün verilen bu kararla adalet yerini bulmadı. Adalet diye bir şey yok burada. Kızıma başına silah dayamış ve öldürmüş ardından da indirim istiyor" dedi.
Ailenin avukatı Vahit Kuzu ise yaptığı açıklamada, "Bugün 12. karar duruşmasında Mehtap Bülbül’ün katili Volkan Civelek’e müebbet hapis cezası verildi. İlk etapta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ancak sanığın onu hastaneye getirmesini indirim sebebi gören mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi. Durum bundan ibaret. Ancak sanık buna rağmen sanki yapmış olduğu iş güzel bir iş gibi mahkemenin adaletsiz olduğu yönünde duruşmada bağırdı. Söyleyeceklerimiz bunlardan ibaret. Bence adalet yerini buldu" dedi.
DEVLET KADINLARI KORUSUN
Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de her duruşmada olduğu gibi bugün de karar duruşmasında yine Gebze Adliyesi’nin önünde yerlerini aldı. Platform üyeleri, kızlarını kaybetmiş aile fertleriyle birlikte birlikte kadın katillerine ağır ceza istedi, devleti kadınları korumak için göreve çağırdı. Karar öncesi açıklama yapan platform üyesi Ayfer Özkoç şunları söyledi:
"Mehtap Bülbül kardeşimizin davasının son duruşmasına gelmiş bulunmaktayız. Kararın verilmesini beklediğimiz bu davada adaletin tesis edilmesi için Mehtap’ın katiline hiçbir indirim verilmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz. Mehtap Bülbül kardeşimiz geçtiğimiz sene 19 Ocak’ta öldürüldü. Ölüm tehditlerine maruz kalıyordu. Polise başvurdu ve hakkında koruma tedbiri kararı çıkarıldı. Mehtap 17 Ocak’ta kaçırıldığında koruma altındaydı. Ailesi birçok kez karakola gidip polise başvurmasına rağmen polislerden aldıkları cevap 'Siz çok fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz' oldu. Polisler iki gün boyunca Mehtap'ı korumak için hiçbir şey yapmadı. Hayatta kalmak için devlete başvuran Mehtap’ı devlet korumadı. Pek çok kadın kardeşimiz için olduğu gibi onun için de yasa uygulanmadığı için Mehtap’ı kaybettik."
OLAY
İddiaya göre, Volkan Civelek hem boşandığı eşi Meptap Bülbül'ü hem de ailesini tehdit ediyordu ve bu nedenle evden uzaklaştırma cezası almıştı. Savclık da kadın hakkında koruma kararı almıştı. Uzaklaştırma kararının bittiği gün ise Civelek, Mehtap Bülbül'ü  kaçırarak iki gün alıkoydu. İki günün sonunda Mehtap Bülbül’ün başına iki el ateş ettikten sonra onu hastane önüne bırakıp "Ceset var" diyerek olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralı Mehtap Bülbül hastanede 2 gün sonra yaşamını yitiriken, Civlek yakalanıp tutuklanmıştı.

FOTOĞRAFLI