Hasan DÖNMEZ/KONYA,() - KONYA’da cep telefonu ve aksesuarı satışı yapan 35 yaşındaki Recep Işık'ı, işyerine elinde telsizle gelip kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, “Çalıntı cep telefonu sattığın için sana ceza yazacağım. Ödemezsen dükkanını kapatırım” diyerek 225 lira dolandırdı. Işık, sahte polise verdiği parayı borç aldığını belirtirken, dolandırıcılık anını işyerinin güvenlik kamerası görüntüledi.
Olay, merkez Meram İlçesi'nde meydana geldi. Recep Işık’ın cep telefonu ve aksesuar satışı yaptığı işyerine elinde telsiz bulunan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi geldi. Bu kişi, Işık'a, çalıntı cep telefonu sattığını hakkında şikayet olduğunu ve 225 lira ceza yazacağını söyledi. İş yerini kısa bir süre önce açan Recep Işık, neye uğradığını şaşırdı. Elinde polis telsizi bulunan kişi, Işık’ın ve iş yerinde bulunan kişilerin kimliklerini alarak, telefonla konuşup, kimlik kontrolü yaptı. Recep Işık, üzerinde 225 lira olmadığını söyleyince, şüpheli iş yerini kapatmakla tehdit etti. Işık da komşularından borç alarak 225 lirayı bu kişiye verdi. Parayı alan şüpheli, Işık'a, "Evrakların fotokopisini çektirip sana getireyim" diyerek ayrıldı ve bir daha da dönmedi.
Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Işık, polise haber verdi. Yaşadığı olayı anlatan Işık, ''İşyerini bir kaç gün önce açtım. Kendisini polis olarak tanıtan kişi, çalıntı cep telefonu satıyorsun deyince şaşırdım. Satmadığımı, her telefonun belgesini olduğunu söyledim. İnanmadı. Dükkanıma kapatmakla tehdit etti. Bende cezayı ödeyip kurtulurum diye komşulardan borç para aldım''dedi.
Dolandırıcılık anı ise işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Polis, şüphelinin eşkalini güvenlik kamerasından belirleyip, yakalanması için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI