Ali Ekber ŞEN/MERSİN,() - MERSİN'de 9 yıl önce narenciye bahçesinde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Atakent Beldesi Belediye Başkanı Fevzi Doğan, mezarı başında anıldı. Aile fertleri faili meçhul kalan cinayet üzerindeki esrar perdesinin aralanmasını ve faillerin adalet önünde hesap vermesini istedi.
Tatil yöresi olan Atakent'e 3'üncü dönem belediye başkanı seçildikten 1 yıl sonra 26 Mayıs 2005'de öldürülen DYP'li 63 yaşındaki Fevzi Doğan'ın acılı eşi Teslime Doğan, oğulları Ahmet Doğan, Fazıl Doğan, CHP Silifke İlçe Başkanı Mustafa Şimşekli ve yöneticiler, Doğan'ın mezarında dua etti.
Acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyleyen Ahmet Doğan, 9 yıl geçmesine karşın cinayetin aydınlatılamamış olmasının acılarını daha da arttırdığını söyledi. Adalete olan güvenlerinin kalmadığını belirten Doğan, 9 yıldır her türlü bilgi ve şüpheyi gerekli tüm mercilerle paylaşmalarına karşın, en ufak bir ilerleme kaydedilemediğini belirterek, "İlk günden itibaren gerek devlet büyükleri gerekse çeşitli kurumlarla görüştük. Her gelen olayın aydınlatılması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Ama bir nedense bir sonuç alamıyoruz. Artık adalete olan güvenimiz sarsıldı. Failleri Allah'a havale ediyoruz"dedi.
KATİLLERİ BULMAK İSTEMİYORLAR
Bombalı suikast kurbanı Fevzi Doğan'ın eşi Teslime Doğan ise, olayın aydınlatılmak istenmediğini düşündüklerini belirterek, "Tek isteğim kocamın katillerinin bulunmasıdır. Bunca yıldır hiçbir ilerleme yok. Bulmak istemiyorlar. Benim kocamın tek derdi Atakent'i temiz tutmak, burayı talan etmek isteyenlere karşı koymaktı. Herkesin sevdiği, saydığı bir adamdı. Burada Fevzi Doğan varken istediklerini yapamayacak olanlar kocamı yok etti. Allah'tan tek dileğim katillerin bulunup en ağır şekilde cezalarını çekmeleridir" diye konuştu.
ÖLÜMÜ, ERGENEKON İDDİANAMESİNE GİRDİ
Fevzi Doğan'ın ölümü 1'inci Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer aldı. Gasp suçundan halen Ermenek Cezaevi'nde yatan 25 yaşındaki Yusuf Kılbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği mektupta Fevzi Doğan'ı Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün emriyle öldürdüğünü iddia etmişti. Ergenekon İddianamesi'nin eklerindeki 402'nci klasörde yer alan ifadesinde tetikçi olduğunu öne süren Yusuf Kılbaş, muvazzaf askerler aracılığıyla Veli Küçük ile tanıştırıldığını, Fevzi Doğan'ın, tatil köyü ruhsatına engel olduğu için bombalı tuzak kurarak öldürdüklerini, jandarma bölgesindeki cinayet sonrası korunduğunu, kendisine Veli Küçük aracılığıyla sahte kimlik verildiğini öne sürmüştü.
Öldürülen Doğan, 2004'te 3'üncü kez belediye başkanı seçildikten sonra, koltuğuna oturmadan önce yaptığı konuşmada fuhuş mafyasına meydan okumuştu.

AŞ(BK/AAA) (FOTOĞRAFLI)