Mesut ÇATAK- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da yaylalardaki kaçak yapıların yıkımına devam edilirken, evlerinin yıkımına tepki gösteren köylüler gözyaşlarını tutamadı. Kıbrıs gazisi Mehmet Bulut, 40 bin lira harcayarak yaptığı iki katlı inşaat halindeki evinden keresteleri taşırken, gazilere gerekli saygının gösterilmemesinden dert yandı.
Bolu Valiliği yaylalardaki çarpık yapılaşmayı önlemek için yayla evi statüsü taşımayan evlerin yıkımına karar verirken, dün başlayan yıkımlar bugün de devam etti. Bolu İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil ekibi yıkımın yapılacağı Kartalkaya yolunda bulunan Yeni Akçakavak yaylasına geldi. Ev sahipleri komşularının da yardımıyla inşaat halindeki 2 katlı binanın çatısını, pencerelerini ve kapılarını söktü. İş makinesi yıkıma başlamasıyla birlikte, evlerinin yıkımını izleyenler gözyaşlarını tutamadı.
Kıbrıs gazisi 61 yaşındaki Mehmet Bulut ise yaylada diğer inşaat yıkılırken komşularıyla birlikte inşaattan keresteleri çıkardı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'na tepki gösteren Mehmet Bulut, "Ben gaziyim. Eğer Bolu Valisi bugün vali ise benim sayemde. Emekli oldum. Hani gaziye saygı. Biraz vicdan olması lazım. İnşaat için 40 bin lira para harcadım. Evin alt katında hayvanlarıma bakacaktım. Bu saatten sonra bana huzur lazımdı" dedi.
Yeni Akçakavak Köyü'nde inşaat halindeki 3 bina yıkılırken, diğer yaylalarda yıkımına karar verilen yapıların yıkımına devam edileceği bildirildi.

MÇ,TB(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)