Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU'da, "dur" ihtarına uymayarak kaçan sürücüyle polis arasında kovalamaca yaşandı. Alkollü araç kullandığı için kaçan sürücü uzun süren kovalamacanın ardından aracının önü kesilerek durdurulurken, bin 247 TL ceza kesildi.
Olay, saat 23.45 sıralarında Mudurnu yolu üzerinde meydana geldi. Trafik ekipleri Mudurnu istikametine giden 14 ER 867 plakalı otomobili durdurmak istedi. Kontrol noktasındaki ekiplerin "dur" ihtarına uymayan sürücü hızla kaçmaya başladı. Trafik ekiplerini peşine takan sürücü Gölköy mesire alanına kaçarken, daha sonra D-100 Karayolu'na çıkarak polisleri atlatmaya çalıştı. Aracın kaçış güzergahı üzerine çok sayıda takviye polis ekipleri gönderilirken, sürücünün izini kaybettirmek için ara sokaklara girmesi zor anlar yaşattı. Polisten kaçmak için son olarak TEM Otoyolu Paşaköy gişelerine yönelen sürücünün kullandığı otomobil trafik ekipleri tarafından önü kesilerek durduruldu.
Araçta bulunan 2 kişi polisler tarafından indirilerek yola yatırılıp elleri kelepçelendi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, sürücünün alkollü araç kullandığı için kaçtığı ortaya çıktı. Ergün Ünalan ve yanında bulunan arkadaşı Tuncay Horasan gözaltına alındı. Araç sürücüsü Ergün Ünalan yapılan alkol muayenesinde 0.79 promil alkollü çıktı. Ünalan'a "Alkollü araç kullanmak, dur ihtarına uymamak ve araçta teknik değişiklik yapmak" suçlarından bin 247 TL para cezası kesildi.
Polisin el koyduğu araç otoparka çekilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI