BOLU Valiliği, Göynük İlçesi'nde termik santral inşaatında çıkan kavgada, yaralanan işçiler arasındaki kagada yaralılardan birinin söylediği, "Bize saldıranlar 'Vurun bu komünist Aleviler'e' dedi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını, kavganın etnik nedenle değil, görev paylaşımından kaynaklandığını açıkladı.
Göynük'te termik santral inşaatında taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler arasında salı günü kavga çıktı. Kavgada yaralanan ve Köroğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hüseyin Doğan kendilerine saldıran kişilerin, "Vurun bu komünist Aleviler'e" dediklerini iddia etti. Bolu Valiliği, konuyla ilgili olarak bugün yazılı açıklama yaparak bu iddianın gerçek olmadığını ifade etti. Açıklamada şöyle denildi:
"Göynük Enerji Termik Santral inşaatında 19 Kasım günü saat 09.30 sıralarında iki farklı taşeron firmasına ait 4 işçi arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu taşeron firma işçilerinden M.A. ve K.A. ile M.D. ve H.D. karşılıklı olarak birbirlerini darp etmişlerdir. M.A., K.A. ve M.D., Göynük Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. H.D.'nin kafa travması geçirdiği, bilincinin açık olduğu ve durumunun iyi olduğu, önlem amacıyla Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde kontrol altında tutulduğu öğrenilmiştir. Olay bölgesinde başka bir olay çıkmaması için Göynük İlçe Jandarma Komutanlığı'nca gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Göynük Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile tahkikata başlanarak tahkikat evrakları ile şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir. Göynük Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alınarak mahkemeye sevk edilen M.A. ve K.A. mahkemece haftada bir gün adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Yapılan tahkikat neticesinde olayın etnik ve siyasi bir nedene dayanmadığı, işçilerin olay öncesi ve sonrasında bu yönde bir faaliyette bulunmadığı olayın tamamen işçiler arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir."