BOLU'da Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, en büyüğü 3.7 olmak üzere 19 deprem daha kaydedildi.
Dün saat 22.49'da meydana gelen, merkez üssü Ulumescit Köyü olan 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Deprem çevre illerde de hissedilirken, Bolu'da oturanlar korku içerisinde evlerinden dışarı çıktı. Panik nedeniyle fenalaşanlar ve evlerden çıkarken düşerek yaralananlar nedeniyle 112 Acil Servis ekipleri birçok kişiye yerinde müdahalede bulundu. Binaları terk edenlerin büyük bölümü bir süre sonra evlerine girerken, özellikle yurt ve evlerde kalan öğrenciler bir süre daha parklarda bekledikten sonra döndü. Jandarma köylerde, polis ise merkezde devriye gezerek hasar olup olmadığını kontrol etti. Kızılay ekipleri depremin merkez üssüne giderek kontrollerde bulundu. Kızılay ekibi herhangi bir hasarın oluşmaması üzerine döndü.
Ulumescit Köyü'nde oturanlar korku içerisinde terk ettikleri evlerine bir süre sonra döndü. Depremde sadece bazı evlerin çatılarında kiremitler yerinden oynadı. Köylüler depremle birlikte evlerinden dışarı fırladıklarını, can kaybının olmaması ve depremin hasara yol açmamasının sevincini yaşadıklarını söyledi.
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre 22.49'da meydana gelen 4.8 büyüklükteki deprem ardından merkez üssü Ulumescit ve çevresindeki köyler olmak üzere saat 04.16'ya kadar büyüklükleri 1.6-3.7 arasında değişen 19 sarsıntısı daha kaydedildi.