BOLU, () - BOLU Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz'ın, "Almanya ve Fransa geçmişte PKK'ya müthiş destek verdiler. Şu anda da Alevilere destek veriyorlar. Amaçları şu; Türkiye'yi sıkıntıya sokmak" sözlerine sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi. "Haddini bil Alaaddin" yazılı pankart açılırken, Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma açması istenildi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, pazar günü Doğu ve Güneydoğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Yılmaz, "Almanya ve Fransa geçmişte PKK'ya müthiş destek verdiler. Şu anda da Alevilere destek veriyorlar. Amaçları şu; Türkiye'yi sıkıntıya sokmak" diye konuştu. Bugün saat 17.30 sıralarında Bankalar Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri, 'Haddini bil Alaaddin' yazılı pankart açarak, Yılmaz'ın açıklamalarını protesto ettiler.
Bolu Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapan Onur Güneytepe, Yılmaz'ın açıklamalarıyla Alevi yurttaşları ötekileştirip, halkı Alevilere karşı kin, öfke ve düşmanlığa sevk ettiğini söyledi. Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma açmasını isteyen Güneytepe, şöyle konuştu:
"Anlaşılan o ki haddini bilmez Alaaddin hiçbir kanıta ve gerçekliğe dayanmayan mesnetsiz iddialarla toplumun belli bir kesimine karşı halkı kışkırtmaya çalışmaktadır. Öncelikle şunu belirtelim bu alenen suçtur ve açıklamamız da aynı zamanda suç duyurusudur. Cumhuriyet savcılığı derhal harekete geçmeli ve Bolu beyi özentisine haddi zaman kaybetmeden bildirilmelidir. AKP ve belediye başkanı illa terörist arıyorsa Suriye'de genç-yaşlı, kadın-çocuk demeden insanları katleden kendi elleriyle beslediği ve Bolu dağlarında eğitim verdiği eli kanlı çetelere baksın. Alevi yurttaşlarımıza ilişkin çirkin sözleri nedeniyle hakkında hukuki işlem başlatacağız. Kentimizde zorbalığa ve faşizme geçit vermeyeceğiz."
Protestoda bulunanlar "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atarken, basın açıklamasının ardından dağıldılar.

MY,TB(MÇ/AAA)(FOTOĞRAFLI)