ADANA'da ağaçlık alanda boğularak öldürülmüş halde cesedi bulunan 21 yaşındaki Halime Özdoğan'ın cinayet şüphelisi olarak ayrıldığı eşi 24 yaşındaki Durmuşali Özdoğan gözaltına alındı. 5 bin kadının kaydının incelenmesi sonucu kimliği saptanan eşini öldürdüğünü itiraf eden Özdoğan, boynundaki fularla boğazını sıktığını söyledi.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Kurttepe Mahallesi'nde 25 Aralık'ta balık avlamaya giden vatandaşlar tarafından ağaç altında bir kadın cesedi olduğu fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede üzerinden kimlik belgesi çıkmayan 20-25 yaşlarındaki kadının 2 gün önce boğularak öldürüldüğü saptandı. Kadının kimliğini belirlemek için harekete geçen ekipleri, 3 gün içinde söz konusu bölgede ekiplerin Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptığı kadınları incelemeye aldı. Yaklaşık 5 bin kadına GBT sorgusu yapıldığı bunlardan 400'nün 20-25 yaş aralığında olduğu saptandı. Ayrıca bölgedeki 50 güvenlik ve mobese kamerası görüntüsü incelendi. Adana, Mersin, Niğde, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'tan kayıp olan kadınlar ile ilgili başvurular değerlendirildi. Mobese kameralarında da kısa bir görüntüsü saptanan kadının Halime Özdoğan olduğu anlaşıldı. Özdoğan'ın yanındaki kişinin de eşi olduğu anlaşılınca Durmuşali Özdoğan gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda eşini öldürdüğünü itiraf eden Özdoğan, "Görücü usulü ile bir yıl önce evlenmiştik. Annemle birlikte kalıyorduk. 7 ay önce eşim evi terk etti. Ben de barışmak istiyordum. Olay günü konuşmak için otomobile aldım olayın olduğu Seyhan Baraj Gölü kıyısına gittik. Konuşurken tartışmaya başladık. Bana 'annenin dırdırından bıktım. Artık barışmak istemiyorum, ayrılmaya kararlıyım' dedi. Bunun üzerine ben de boynundaki fuları tutup, sıkmaya başladım. Bir süre sonra hareketsiz kaldı. Kimse görmemişti, çantasını ve cep telefonunu alıp cesedi attım"dedi.
AİLESİ 'BARIŞTI' SANIYORMUŞ
Halime Özdoğan'ın merkez Seyhan İlçesi'nin Şakirpaşa Mahallesi'nde oturan ailesine ulaşan ekipler, Adli Tıp Kurumu'ndaki cenazeyi teşhis ettirdi. Kızlarının öldüğünü Adli Tıp Kurumu Morgu'nda öğrenen ailesi, "Kızımız eşini terk edip eve gelince, onlarla biz de görüşmeyi kestik. Eşi ara ara gelip barışmak istediğini söylüyordu. Olay günü de konuşmak istediğini söyleyip götürdü. Akşam ve ertesi gün de geri gelmeyince Halime'nin barıştığını düşündük. O yüzden de kayıp başvurusunda bulunmadık" dediği öğrenildi.
Durmuşali Özdoğan sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemi altında ve çelik yelekli olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.