GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde Tahtaköprü Sulama Barajı kenarında boğazı kesilerek ve taşla başı ezilerek öldürülmüş halde bulunan 33 yaşındaki İbrahim Halil Alkuş cinayetiyle ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı. Alkuş'un eşi ve 2 baldızının da bulunduğu 6 şüpheli, sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
İslahiye'de, 25 Kasım'da Tahtaköprü Sulama Barajı yakınlarında bir erkek cesedi görenler durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, yaptığı araştırmada baraj kapağına 300 metre uzaklıkta yüzü tanınmayacak hale gelmiş erkek cesedine rastladı. Yapılan ilk incelemede cesedin İbrahim Halil Alkuş'a ait olduğu saptandı. Yapılan inceleme sonunda Alkuş'un boğazının kesildiği, yüzünde kesici alet izleri bulunduğu ve başının da taşla ezilerek öldürüldüğü belirlendi.
ÖZEL EKİP KURULDU
Olayın ardından İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı, cinayetle ilgili özel ekip kurdu. Ceset üzerinde ve çevresinde tüm delilleri toplayan jandarmalar, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İbrahim Halil Alkuş'un üstünden çıkan cep telefonunun kayıtlarını inceleyen jandarmalar, aranan son aramalardaki görüşmelerden şüphelilerin izine rastladı.
EŞİ VE 2 BALDIZI GÖZALTINA ALINDI
Harekete geçen ekipler, İbrahim Halil Alkuş'u öldürdüğü iddia edilen eşi G. Alkuş (30), baldızları F.B. (21), K.V. (24) ile E.H. (64), H.K. (35) ve O.Ş'yı (33) takibe aldı. Şüphelilerin Kilis ve ilçesi Musabeyli'de olduğunu belirleyen jandarmalar, belirlenen adreslere operasyona düzenlendi. Baskınlarda gözaltına alınan 6 şüpheli, İslahiye'ye getirilerek sağlık kontrolünden geçirilip sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.