MUŞ merkez Kumluca Köyü'nde 12 yaşındaki Azat Kotan, ağabeyi Metin ile birlikte yaylada kazığa bağlı otlayan boğayı eve götürmek isterken hastanelik oldu. İneklere saldıran boğanın boynuna iple bağlı kazığın, başına saplandığı Azat Kotan yaraladı.
Kumluca Köyü'nde oturan Azat Kotan ağabeyi Metin ile birlikte boğayı getirmek için yaylaya çıktı. Boğanın kaçmaması için toprağa çaktıkları demir kazığı çıkaran Kotan kardeşler, bir anda neye uğradığını şaşırdı. İneklerin üzerine saldıran boğanın ucunda kazık bulunan kalın ip, Azat'ın ayaklarına dolandı.
Azat Kotan, yerde ipten kurtulmaya çalışırken yerinde duramayan azgın boğanın boynuna iple bağlı kazık çocuğun başına saplandı. Boğayı tekrar kazığa bağlayan ağabey Metin, koşarak köye gitti ve 112 Acil Servisten yardım istedi. Sevvk edilen ambulansla hastaneye kaldırılan Azat, ameliyat edilerek tedavi altına alındı.
Ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi Azat Kotan olay anında çok korktuğunu belirterek, şöyle dedi:
"Ağabeyim ile yaylaya gidip boğayı getirmek istedik. Boğanın kazığını çıkardıktan sonra eve geliyorduk. İnekler karşımıza çıkınca boğa onlara saldırdı. Boğanın boynuna bağlı ip o sırada ayaklarıma dolandı. Bundan kurtulmak isterken demir kazık gelip başına yardı. Kendime geldiğimde ambulansın içindeydim."
Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Kenan Bayraktar, "Azat'ı yapılan tetkiklerin ardından hemen ameliyata aldık ve beyindeki tüm hasar onarıldı, kanaması durduruldu ve hayati tehlikeyi atlattı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI