Osman URAS / BODRUM, (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki bir barda 'Madam Marika' karakteriyle şov yapan 52 yaşındaki Nedim Uzun, eşcinsel olduklarını ileri sürdüğü patronu ve sevgilisi tarafından dövüldüğü ididasıyla, polise şikayetçi oldu.
İngilizce öğretmeni Nedim Uzun, 2002 yılında çalıştığı Balıkesir'in Erdek İlçesi'ndeki özel bir dil kursunda, kadın görünümüne soktuğu öğrencilerle çektirdiği fotoğrafların basında yer almasının ardından işinden oldu. İşsiz kalınca çeşitli eğlence yerlerinde şov programlarında çalışmaya başlayan Uzun'un son durağı Bodrum oldu. Bodrum'da daha çok gayların devam ettiği barda haftanın üç günü, kadın kıyafetleri giyerek 'Madam Marika' karakteriyle şovlar yapan Nedim Uzun, iddiaya göre Cumartesi günü, iki aydır çalıştığı işyerinden toplam 1200 lira olduğunu ileri sürdüğü alacağını isteyincedayak yedi.. Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, darp raporu alan Uzun, gay olduklarını ileri sürdüğü işyeri sahibi A.T. ile sevgilisi Ş.Y. hakkında Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu.
'KARNINI DOYURUYORUZ, NE PARASI?'
Uzun, emniyet müdürlüğünden çıkışta muhabirine yaşadıklarını şöyle anlattı:
"İki aydır çalıştığım gay bardan alacağımı istedim. 'Ne parası, Bodrum gibi bir yerde tatil yapıyorsun, karnını doyuruyoruz, daha ne istiyorsun' denildi. Paramı vermediler. Olay günü ünlülerin falcısı olarak tanınan arkadaşım 'Medyum Ayhan' ile Türkbükü'ne gitmiştim. İşyerimden arayıp, çağırdılar. Çalışma günüm olmadığı için saat 21.30'da orada olacağını söyledim. Mekanın işletmecisi A.T., beni döveceklerini belirten bir mesaj attı. Akşam bara dönüp, odama çıktığımda, 'Geç geldin' bahanesiyle her ikisi de eşcinsel olan A.T. ile birlikte yaşadığı sevgilisi Ş.Y. beni darp etti. Kıyafetlerime, peruklarıma el koydular. Yakacaklarını söyleyip, 'Seni yaşatmayız' diyerek, tenditler savurdular, anneme küfür ettiler. Dağ başında değiliz, burası Türkiye Cumhuriyeti, ben de Nedim Uzun'um. Mecburiyetten Madam Marika'yım. Ekmek parası kazanmak için kadın kılığında soytarılık yapıyorum. Yoksa asıl mesleğimi İngilizce öğretmenliği. Bana hakaret edip, aşağıladılar. Biri burnuma yumruk atıp, gözlüğümü kırdı. Diğeri saçlarımdan tutup yerde sürükledi. Çığlıklarıma, çevredekiler koştu."
Uzun, olayın ardından arkadaşı medyum Ayhan'ın kendisini hastaneye ve polise götürdüğü de söyledi. A.T. ve Ş.Y. ise haklarındaki iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

FOTOĞRAFLI