Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi 4.0 büyüklüğünde depremle sallandı. İlçede heyecana neden olan deprem nedeniyle Bodrumlular, sokaklara çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 20.33 sıralarında, merkez üssü Bodrum olan 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 11.1 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, Bodrum merkez ve Gümbet ile Bitez, Ortakent-Yahşi, Torba, Gündoğan ve Turgutreis Mahalleri'nde hissedildi. Depremin ardından endişeye kapılan Bodrumlular, sokak ve evlerin bahçelerine, otelde kalanlar ise açık alanlara çıktı.

Depreme evde yakalandığını belirten Mimar Setenay Özen, "Misafirlerimiz ile oturuyorduk. Birden sallanmaya başladık. Biraz uzun sürdü ve uğultulu oldu. Daha önceki depremlere benzemiyordu, heyecanlandık. Birazda korktuk" dedi.

Bahçe ve sokaklara çıkanlar bir süre sonra evlerine döndü. Depremin ardından Bodrum'da 20.41'de 2.2, 20.47'de 2.6, 20.55'de 2.5, 21.01'de ise 2 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha yaşandı.

YA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)