BURSA'da, içerisinde böcek bulunduğu iddia ettiği gazoz şişesiyle firmaya şantaj yaptığı ve 200 bin lira istediği iddiasıyla 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan kahveci 36 yaşındaki İbrahim Ersoy, 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezasına çarptırıldı, ardından hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Merkez Nilüfer İlçesi’nde kahve işleten İbrahim Ersoy, geçen temmuz ayında sipariş ettiği gazoz şişelerinden birisinin içerisinde böcek olduğunu görünce firmayı aradı. Firma yetkilileri ile bir süre görüşen Ersoy’un ses kaydını alan yetkililer, kendilerine 'şantaj' yaptığını öne sürdükleri İbrahim Ersoy için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Hakkında Bursa 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ersoy, son kez hakim karşısına çıktı. Yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen Ersoy, "İlk onlar bana teklifte bulundular. Kabul etmedim. Etseydim zaten bu durumda olmazdım" diye savunma yaptı.  
Mahkeme İbrahim Ersoy’u 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezası ile cezalandırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Öte yandan içerisinde böcek bulunan şişenin Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yapılan incelemesinin ardından hazırlanan raporda, şişenin açılıp açılmadığı konusunda kesin bir görüş belirtilemedi.
Duruşma çıkışı İbrahim Ersoy kararı şöyle değerlendirdi:
"Ben firma hakkında daha önce suç duyurusunda bulunmuştum. O dosya yetkisizlik kararı verilerek İnegöl’e gönderilmiş. O konuyla ilgili firma yetkilileri umarım gereken cezayı alacaklardır. İnsan sağlığıyla oynamak bu kadar kolay değil. Ben haklı durumdayken haksız duruma düşürüldüm. Beni mağdur ettiler."