Arzu KAYA / İstanbul, () Fenerbahçe Kulübü'nün Recep Özcan adlı eski üyesiyle defalarca mahkemelik olan Aziz Yıldırım, aynı kişiyle yine mahkemelik oldu. Aziz Yıldırım, aleyhine 1 liralık tazminat davası açan Özcan'a 2 liralık tazminat davasıyla karşılık verdi.
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun eski üyesi Recep Özcan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle, kulüp başkanı Aziz Yıldırım aleyhinde 1 liralık manevi tazminat davası açarken, Aziz Yıldırım da Özcan'a 2 liralık manevi tazminat davası ile karşılık verdi.

AZİZ YILDIRIM'A 1 LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT
Avukatı Ertuğrul Yönet aracılığıyla Kartal'daki Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe sunan Recep Özcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz yıl Haziran ayında düzenlediği ve canlı olarak yayınlanan basın toplantısında şeref ve saygınlığına saldırıda bulunulduğunu belirtti. Avukat Yönet 2 sayfalık dava dilekçesinde, söz konusu basın toplantısından sonra Yıldırım hakkında ceza davası açıldığını ifade ederek, "Yıldırım bu basın toplantısında müvekkilime somut bir şekilde rüşvet fiili olgusunu isnat ederek toplum nazarında küçük düşürmüştür. Müvekkilimin şeref ve saygınlığına saldırıda bulunan davalının 1 TL manevi tazminat ödenmesine karar verilerek, kendisinin eylemden ders almasını talep ediyoruz. Bu talebimizdeki amaç, kişilerin şeref ve haysiyetleriyle oynamanın parasal hiçbir tazminatla ödenemeyeceğini göstermektir" dedi.

RECEP ÖZCAN'A 2 LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT
Recep Özcan'ın avukatı aracılığı ile açtığı davanın ardından Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol mahkemeye dilekçe sunarak, Yıldırım'ın suçlamaya konu basın toplantısında Özcan'a yönelik hakaret içerikli cümleler kullanmadığını belirtti. Dilekçede Özcan'ın Yıldırım'a karşı Twitter hesaplarından hakaret ettiğini ifade eden avukat Erol, "Fenerbahçe Genel Kurulu üyelerinin tercihi ile göreve gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı hakkında kullanılan hukuka ve ahlaka aykırı ifadeler nedeniyle Recep Özcan'ın 2 Türk Lirası manevi tazminata mahkum edilmesini talep ediyoruz" cümlelerine yer verdi.