BİTLİS'te polisin düzenlediği operasyonda, 15 kilo 94 gram eroin ele geçirilirken, bir TIR'da yapılan aramada ise 187 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Bitlis- Diyarbakır karayolu üzerindeki kontrol noktasında, 3 yolcu otobüsü durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramalarda otobüslerde seyahat eden M.E.A., R.A., K.S., S.Ç. ve N.Ç. adlı yolcuların üzerinde ve valizlerinde, toplam 15 kilo 94 gram eroin ele geçirildi. Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan 5 kişinin, uyuşturucu ticareti yapmak, nakletmek ve bulundurmak suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları belirtildi.
Bu arada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan yol kontrollerinde ise durdurulan bir TIR’da yapılan aramalarda yurda yasadışı yollardan getirildiği belirlenen 187 bin paket kaçak sigara bulundu. Kaçak sigara ile ilgili ise TIR sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

ÖÇ(FE/SS)