BİTLİS'te Vilayetler Birliği Anaokulu'ndaki 30 öğrenci ve 4 personel, öğlen yedikleri yemekten zehirlendi. Zehirlenen öğrenciler ve personel hastanede tedaviye alındı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bitlis'in TOKİ konutları bölgesinde bulunan Vilayetler Birliği Anaokulu'ndaki 30 öğrenci ve 4 personelde öğlen yedikleri etli pilavın ardından mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri başladı. Durum okul yönetimi tarafından fark edilince, öğrenciler çağrılan ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavilerine başlanan öğrencilerin ve personelin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Hastanede öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yemekten alınan numunelerin Diyarbakır'daki laboratuvara gönderildiğini söyledi. Korkmaz, şunları kaydetti:
"Numune sonuçlarına göre gerekli inceleme ve araştırma yapılacak. Bununla ilgili soruşturma devam ediyor. İlimizde 20'si yatılı 25 pansiyonumuz var. Bugüne kadar bu okullarımızda böyle bir vakaya rastlamadık. Bu olaydan gerçekten üzüntü duyduk. Ancak ciddi bir hastamızın olmayışına sevindik. Anaokulumuzda 60 öğrenci var. Öğrenciler ve personeller tedbir amaçlı hastanede tutuluyor. Hastane personeli, Valimiz ve yardımcıları çocuklar için seferber oldu."