Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'nın farklı tarih ve semtlerde 11 bisiklet çalan 33 yaşındaki Can Piliz, Hırsızlık Bürosu ekiplerince yakalandı.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Toros Mahallesi'nde Nedim Dağlı Apartmanı'na 5 Mayıs günü giren Can Piliz, bodrum katında duran bisikletin kilidini kırıp, çaldı. Bisikletinin çalındığını fark eden Aykut Uslu Serttaş'ın şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polislerin yaptığı araştırmada, bisikleti hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Can Piliz'in çaldığı tespit edildi.
Can Piliz'i yakalamak için çalışma başlatan polis, zanlıyı çaldığı bisikleti bit pazarında satmaya çalışırken yakaladı. Gözaltına alınan Can Piliz'in yaklaşık 2 ay içerisinde 11 bisiklet çaldığı saptandı. Hırsızlık Bürosu'ndaki sorgusunda, "Çocukluğumda bisiklet almak istiyordum. Ama param olmadığı için alamadım. Bisiklet merakımı yenmek için çalıp, bir süre bindikten sonra satıyordum" diye ifade verdiği öğrenildi.
Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Can Piliz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FK(BY/AAA) (FOTOĞRAFLI)