İhsan YALÇIN/İSTANBUL,() Kartal'da 3 kişi, İSPARK'a ait "Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonu"ndan, 4 bisiklet çaldı. Olay anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İSPARK bu güne kadar 49 bisikletin bu yollarla çalındığını açıkladı.


Olay, 10 gün önce saat 03.00 sıralarında, Kartal Sahil yolundaki İSPARK'a ait Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonu'nda meydana geldi. Kimliği belirsiz 3 kişi, bisiklet kiralama noktasından kilitli haldeki GPS teknolojisi ile takip edilebilen 4 bisikleti çaldı. Olay anı istasyonun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 3 şüpheli, kaldırımda yürüyenlere ve caddedeki sürücülere aldırış etmeden bisikletlerin kilitlerini açmaya çalışıyor. Şüphelilerden biri kilidini açtığı bisikletle birlikte uzaklaşıyor; birkaç dakika sonra da yürüyerek yeniden istasyona dönüyor. 3 kişi, dakikalar içerisinde 3 bisikletin daha kilidini kırıyor ve bisikletlere binerek olay yerinden hızla ayrılıyor.

POLİS ŞÜPHELİLERİ ARIYOR
Bisikletlerin çalındığını fark eden İSPARK görevlileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

49 BİSİKLET ÇALINDI
İSPARK'tan edinilen bilgiye göre, Kadıköy-Kartal hattındaki 10 kilometrelik güzergahta bulunan 10 istasyondan bugüne kadar 49 bisikletin çalındığı, bisikletlerden 28'inin bulunduğu, 21'inin ise halen kayıp olduğu öğrenildi. Yakalanan bir kşinin ise çıkarıldığı mahkeme tarafından 11 ay hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi

(FOTOĞRAF)