Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da nikahsız yaşadığı 22 yaşındaki P.A.'ya, 'yaptığımız düğünün masraflarını ödememiz gerekiyor" diyerek zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 29 yaşındaki Murat A. tutuklandı.
İddiaya göre, fuhuş yaptırmak, fuhuş için yer temin etmek, kapkaç, uyuşturucu ticareti yapmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Murat A., 2 yıl önce P.A. ile nikahsız yaşamaya başladı. Murat A. işsiz olduğu için de yaptıkları düğünün masraflarını ödeyemedi. Bunun üzerine  borçlarını ödeyebilmek için nikahsız yaşadığı P.A.'ya zorla fuhuş yaptırmaya başladı. Ahlak bürosu ekipleri tarafından 2 kez gözaltına alınan P.A., fuhuş yapmaktan işlem gördü.
Polisteki sorgusunda nikahsız eşinin fuhuş yaptırdığını söylemeyen P.A., ifade tutanaklarını çantasına alıp annesini ziyarete gitti. Anne F.A. kızının çantasındaki ifade tutanaklarını görüp, P.A.'nın fuhuş yaptığını öğrendi.
Annesinin ısrarları üzerine yaşadıklarını anlatan P.A., "Eşim beni düğün borçlarını ödemem için fuhuşça sürükledi. 'Düğün yaptık, eşya aldık ödeyemiyoruz, sen fuhuş yaparsın öderiz' dedi. Karşı çıktığımda ise 'Yapmazsan senin yüzüne kezzap dökerim, bu durumu birine anlatırsan onu ortadan kaldırırım' diye tehdit etti. Zorla fuhuş yapmaya başladım. O bana müşteri ayarlıyordu ben de 30 ile 50 liraya erkeklerle birlikte oluyordum" dedi.
Olayı öğrenen anne F.A., durumu yakınlarını anlattı. P.A.'nın ailesi, Murat A.'nın yaşadığı eve baskın düzenledi. Çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. Kavgaya karışan zanlılar polis ekiplerince gözaltına alındı. Murat A. zorla fuhuş yaptırmak suçundan adliyeye sevk edilen Murat A. tutuklandı.

FK(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)