MANİSA’da, birlikte alkol alırken aralarında tartışma çıkan arkadaşı 29 yaşındaki Gökhan K. tarafından karnından bıçaklanan 28 yaşındaki Kerem Çalışkan yaşamını yitirdi.
Manisa Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Enerji Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de (BESOT) çalışan taşeron işçilerden Gökhan K. ile işsiz arkadaşı Kerem Çalışkan, dün gece Topçu Asım Mahallesi’ndeki bir birahaneye gitti. Birlikte alkol alan iki arkadaş saat 24.00 sıralarında mekandan ayrıldı. 3400 Sokak’a geldiklerinde iki arkadaş arasında belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
Çeşitli suçlardan 24 suç kaydı bulunan Çalışkan, yerden aldığı bir cam parçasıyla arkadaşı Gökhan K.'nın yüzünü çizdi. Buna sinirlenen Gökhan K., cebinden çıkardığı bıçağı Çalışkan’a saplamaya başladı. Çalışkan, karnına isabet eden üç bıçak darbesiyle yere yığıldı. Hıncını alamayan, 18 ayrı suçtan kaydı bulunan Gökhan K., yerde yatan arkadaşını sırtının dört yerinden daha bıçakladıktan sonra kaçtı.
BİRA VERMEYEN BÜFECİYİ TEHDİT ETTİ
Kumludere Caddesi’ne geldiğinde alkollü içki satışı yapan bir büfeye giren Gökhan K., bıçağını gösterip, bira almak istedi. Ancak, saat 22.00’den sonra alkol yasağı olduğunu belirten büfe sahibinin satış yapmadığını söylemesi üzerine, aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında kanlı bıçağını düşüren Gökhan K. kaçtı. Büfe sahibi, polisi arayıp, durumu bildirdi. Büfe sahibinin verdiği eşkalden yola çıkan polis, şüpheliyi aynı cadde üzerinde yakaladı.
Bu sırada, çevredekilerin kanlar içinde yerde yatarken bulduğu ve çağırılan ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çalışkan ise doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, Gökhan K.’nın polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.