İZMİR'in Bergama İlçesi'nde, Diyarbakır'dan kendisini bırakıp kaçan 29 yaşındaki 2 çocuk annesi eşi hamile Fatma A. ile birlikte yaşadığı 51 yaşındaki Mehmet Güzel’i başlarına tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 44 yaşındaki Bayram A.'nın iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Mahkemeye gelen raporda cezai ehliyetinin tam olduğu belirtilen Bayram A. olayı soğukkanlılıkla anlatırken, “Bu cinayetleri bilerek ve tasarlayarak işledim. Pişman değilim” dedi.
Olay, geçen 3 Şubat'ta Gazipaşa Mahallesi Ay Sokak 9 numaralı evde meydana geldi. Diyarbakır’da oturan Fatma A., yaklaşık 1 yıl önce geçimsizlik nedeniyle 2 çocuğunu da yanına alarak eşi Bayram A.’yı terk etti. Diyarbakır’da tanıştığı inşaat işçisi Mehmet G., ile Bergama'ya yerleşti.
FACEBOOK'TAN İZİNİ BULDU
Bayram A., kızı D.'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki yazışmalarında, Bergama'da olduklarını tespit etti. Bayram A., Diyarbakır'dan Bergama'ya eşini ve birlikte yaşadığı adamı öldürmek için otobüsle geldi. Bayram A., eşiyle birlikte kaçan hemşerisi Mehmet G.’yi, çarşıda görünce peşinden takip etti. Evin bahçesinde önce Mehmet G.'yi tabancayla öldüren Bayram A., evin ikinci katında da eşi Fatma A.'yı çocuklarının gözü önünde öldürdü. Zanlı koca polis tarafından yakalanıp tutuklandı. Yapılan otopsi raporuna görede ölen Fatma A'nın 5 aylık kız çocuğuna hamile olduğu ortaya çıktı.
ÇEVREDEKİLER ZARAR GÖRMESİN DİYE ÇARŞIDA ÖLDÜRMEDİM
Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmaya, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Bayram A., avukatı Abdurrahman Aykut Dikencik ile ölenlerin avukatları katıldı. İlk duruşmada psikolojosi bozuk olduğu için ifade vermeyen Bayram A., hakim önünde verdiği ilk ifadesinde, eşini namusunu temizlemek için öldürdüğününü söyledi. Bayram A., “Eşim, Mehmet G., ile olaydan 7 ay önce evden iki çocuğumu da alıp kaçtı. Yerlerini tespit etmeye çalışıyordum. Kızım D.'nin, Facebook yazışmalarında, Bergama'da olduklarını gördüm. Silahı alıp, Bergama'ya eşimi ve onunla kaçan adamı öldürmeye geldim. Çarşıda gezerken, Mehmet'i yolda gördüm. Önce onu orada öldürecektim. Yanında eşim olmadığı ve çevredekilere zarar vermemek için onu takip etmeye karar verdim. Eve kadar gelip ikisini de öldürdüm. Bu cinayetleri bilerek ve tasarlayarak işledim. Bana kimse yardım etmedi. Pişman değilim” dedi.
CEZAİ EHLİYETİ TAM
Mahkeme başkanı, sanık Bayram A. hakkında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda cezai ehliyetinin tam olduğunu okudu. Sanık avukatı yeni rapor alınmasını talep etti. Hakim, yeni rapor istemini daha sonra değerlendireceğini, duruşmayı gelmeyen tanıklar ve eksik evrakların beklenmesi için erteledi.
DAYAKÇI EŞİNİ ŞİKAYET ETMİŞTİ 
Ölen Fatma A.'nın cinayetten önce eşi Bayram A. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisini dövüp hakaret ettiği yönünde şikayette bulunduğu, savcılığın olayın yaşandığı yer Diyarbakır Ergani İlçesi olduğundan dilekçeyi buraya gönderdiği belirtildi. Ergani Savcılığı'nın da takipsizlik kararı verdiği; ayrıca Bayram A.’nın da Ergani Cumhuriyet Başsavcılğı'na eşi Fatma A.'nın kaçırıldığına dair şikayet başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.