ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada biri polis memuru 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kazazede yakınları ise olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Kaza, akşam saatlerinde Birecik- Şanlıurfa karayolunun 6'ncı kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre Gaziantep yönüne giden polis memuru Ahmet Fırat yönetimindeki 27 N 3494 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Mehmet Cengiz yönetimindeki 27 RA 951 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Otomobillerin demir yığınına döndüğü kazada polis memuru Ahmet Fırat ile Fethi Cengiz olay yerinde öldü. Sürücü Mehmet Cengiz ile ismi öğrenilemeyen iki kişi daha yaralandı. Kazayı görenler diğer sürücüler ise durumu sağlık, jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarmalar, Şanlıurfa- Gaziantep karayolunu trafiğe kapattı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan 4 yaralı ise ambulanslarla Şanlıurfa ve Birecik'teki hastanelere götürüldü. Tedavilerine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kazayı haber alarak olay yerine gelen kazazede yakınları ise sinir krizi geçirdi. Fenalık geçiren kişiler, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Hayatını kaybeden Fethi Cengiz ile Ahmet Fırat'ın cesetleri ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga gönderildi. Hurdaya dönen otomobillerin olay yerinden kaldırılmasının ardından karayolu tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI