ADANA'da maskeli ve silahlı iki kişi tarafından işyeri soyulan kuyumcu Mahfız Yel, yakalanan şüphelilerin tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına isyan etti. Bir yıl içinde işyerinin ikinci kez soyulduğunu söyleyen Mahfız Yel, "Benim zararım 100 bin liranın üzerinde, polis suçluları yakaladığını söylüyor, zanlılar serbest kalıyor. Peki benim altınlarım nerede?" diye isyan etti.
Merkez Seyhan İlçesi Onur Mahallesi'de Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan Berfin Kuyumculuk, geçen 28 Ekim günü, saat 12.00 sıralarında pompalı tüfek ve tabanca ile gelen yüzleri maskeli kimliği belirsiz iki kişi tarafından soyuldu. Toplam 660 gram altın ve 6 bin lira parayı çalan maskeli soyguncular, olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi. Soygun ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, kısa sürede olayın faaili olduğu iddiasıyla 2 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, gözaltına alınan şüphelilerin sahte bilezik satarak dolandırıcılık olayının failleri olduğu ortaya çıktı. Sorgularının ardından ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Bir yıl içinde işyerinin iki kez soyulduğunu söyleyen Mahfız Yel, "Ben yıllardan beri esnaflık yapıyorum. Vergimi eksiksiz ödüyorum. Benim işyerim bir yıl içinde iki kez soyuldu. İlkinde vitrinime taş atıp, camı kırarak 52 bileziğimi çaldılar. Ertesi gün polis iki kişiyi yakaladı. Biri aynı gün biri serbest kaldı, diğeri tutuklandı. Ama hapsi giren de 'delil yetersizliği'nden 2 ay sonra çıktı. Benim altınlarım da gelmedi" dedi.
ALTINLARIM NEREDE?
Şehrin merkezinde meydana gelen olay yüzünden hayatlarının alt üst olduğunu ifade eden Mahfız Yel, "İlk olaydaki zararımız karşılanmadan, ikincisi meydana geldi. Pazartesi günü öğle saatleriydi, iki arkadaşımla sohbet ediyorduk. Elinde pompalı tüfek ve tabanca olan maskeli 2 kişi içeriye girdi. Ben yere kapanmak zorunda kaldım. Tüfekli olan kapının önünde durdu, diğeri de tezgahın arkasına geçti. Bana arka tarafa gitmemi söyledi. Kısa sürede de vitrinde ne var, ne yok poşete doldurdu. Sonra da kaçtılar. Şahıslar yakalanmadı ama medyada işyerimi soyanların yakalandığına dair haberler çıktı. Soyguncular yakalandıysa, benim altınlarım nerede? Ben bir yıl içinde 100 bin lira zarara uğradım" dedi.
GİZLİ TANIKLAR KORUNMALI
Terör ve çete davalarında 'gizli tanık' ifadelerinin delil kabul edildiğini, hırsızlık ve soygun suçlarında ise göz ardı edildiğini belirten Mahfız Yel, "Her iki olayda da polis çalıştı. İstihbarat topladı, soyguncuların altınları ne yaptıklarını, kıyafetleri yaktıklarını bile belirledi. Ama hakim somut delil olarak kabul etmediği için serbest bıraktı. Şimdi, gizli tanıkların ifadeleri mahkemece kabul ediliyor ise bu olayda elde edilen bilgiler de kabul edilmedi. Serbest bırakılırsa suçların önü kesilmez" diyerek kanunların suçluları koruduğunu ileri sürdü.