TRAKYA Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, son bir yıl içerisinde bölge müdürlüğüne bağlı sınır kapılarında 134 milyon lira değerinde 2 bin 108 kilo uyuşturucu ele geçirdiklerini söyledi. Yalçın, "Uyuşturucu yakalamasında Türkiye ve Avrupa’da birinci, dünyada ikinciyiz. Geçen yıl Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yakalanan 717 kilogram gümrük tarihinin tek seferde yakalanması olarak kayıtlara geçti" dedi.
Kapıkule Sınır Kapısı VİP salonunda yıllık değerlendirme toplantısı düzenleyen Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, 2013 yılında bölge müdürlüğüne bağlı sınır kapılarında uyuşturucuya karşı etkin bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl 39 olayda 134 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirdiklerini kaydeden Yalçın şunları söyledi:
"Uyuşturucu yakalamasında Türkiye ve Avrupa’da birinci, dünyada ikinciyiz. Geçen yıl Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yakalanan 717 kilogram gümrük tarihinin tek seferde yakalanması olarak kayıtlara geçti. 2013 yılında toplam 2 bin 108 kilogram yakalaması ile son 5 yılın en yüksek yakalaması yapıldı. Ayrıca Türkiye Gümrüklerinde yakalanan uyuşturucu miktarlarının 2012’de yüzde 71’i 2013 yılında da yüzde 86’sı Trakya gümrüklerinde yakalandı. Uyuşturucuya geçit vermeyen fedekar personelimi kutluyorum."
ŞAŞIRTAN YÖNTEMLER
Kaçakçılık yapan kişilerin akıl almaz yöntemlere başvurduğunu ifade eden Yalçın, geçen yıl içerisinde akla gelmez gizli bölmeler yaparak sınırdan uyuşturucu ya da kaçak eşya geçirmek istediklerini belirtti. Yalçın, "İpsala Sınır Kapısı’na hibe olarak gelen itfaiye aracında 1 buçuk milyon lira değerinde 470 bin rulman, Kapıkule Sınır Kapısı’nda Nisan ayında kahve arasında yakalanan 4 kilo altın. Fil, mors, balina dişi ile kanguru yakalaması ve yılın son günlerinde arabanın tabanına gizlenen üç göçmen kaçağının yakalanması da ilginç yakalamalar listesindeki yerlerini aldı" diye konuştu.