ADAPAZARI (Sakarya), () - ADAPAZARI'nda rastgele çevirdiği telefon numarasına çıkan T.Ö.'ye define bulduğunu söyleyip yardım isteyen, daha sanra da yanlışlıkla aradığını söyleyerek kandıran Rafet Yıldırım, 35 bin lira dolandırdı.
Olay, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Eskişehirli T.Ö.'nün şikayeti üzerine ortaya çıktı. İddiaya göre telefonla T.Ö.'yü Tekirdağ'dan arayan Rafet Yıldırım, tanıdığı bir kişiyi aramış gibi yaparak gömü altın bulduğunu ve bunu bozdurmak için yardım istediğini söyledi. T.Ö. yardım edeceğini söyleyince Rafet Yıldırım ile Adapazarı'nda buluşmak üzerine sözleştiler.
Adapazarı girişinde Modern Sanayi'de T.Ö. ile buluşan Rafet Yıldırım altın dolu olduğunu söylediği elindeki küçük torbadan çıkardığı 2 altını T.Ö.'ye verdi. T.Ö. aldığı altınları kuyumcuya gösterdiğinde gerçek olduğunu öğrenince 35 bin lira vererek torbayı aldı. Ancak daha sonra torbadakilerin bakır olduğunu görünce polise başvurdu ve Rafet Yıldırım'ı yakalattı.  
'AHMET ABİ NASILSIN, DEFİNEYİ NİHAYET BULDUK' DEMİŞ
Poliste ifade veren T.Ö. nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:
"Telefonla bir hafta önce beni arayan bir kişi 'Vay Ahmet abi nasılsın. Defineyi nihayet bulduk' diye söyleyince ben yanlış numara olduğunu söyledim. Sonra benimle muhabbet edince gömü altın bulduğunu satmak istediğini söyledi. Ben de 'görüşelim' deyince Adapazarı'nda buluştuk. Bana içi altını dolu olduğunu söylediği torbadan iki tane altın çıkarıp verdi. Kuyumcuya gidip sorduğumda gerçek altın olduğunu öğrendim. 35 bin liraya bu torba altını aldım. Torbayı açtığımda içindekilerin bakır olduğunu görünce polise başvurdum." 
Tekirdağ'da oturduğu belirlenen 56 yaşındaki  Rafet Yıldırım sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

ZT(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)