Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, hastaneden dönen 50 yaşındaki Havva T. adlı kadının içinde 30 lira cep telefonu bulunan çantasını kapıp kaçan 3 kişi polis tarafından kısa sürede yakalandı.
Merkez Yıldırım ilçesi Güllük Mahallesi Şehit Yusuf Sel Caddesi'ndeki hastanede muayene olduktan sonra evine dönen Hava T. ilaç almak için eczaneye gitmek istedi. Bu sırada yanına otomobil ile yaklaşan kişiler, kadının omzunda asılı bulunan çantasını kap-kaç yaptıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.
İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Gözyaşları içinde olayı polislere anlatan ve ilaç parası ve telefonunun isteyen kadının ifadeleri doğrultusunda çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler kısa sürede zanlıların daha önceden çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan ve araç kiraladıklarını belirlenen 20 yaşındaki Ferdi Ö. ve 22 yaşındaki Gökmen G., 17 yaşındaki arkadaşları A.G. olduğunu tespit etti.
Olay yerine 500 metre uzaklıkta oturdukları belirlenen ve gözaltına alının zanlıların cep telefonu ve çantayı çöpe attıkları 30 lirayı da aralarında paylaştıkları belirlendi.
Emniyetteki sorguları tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI