ADANA'da trafik bilişkişi raporunda, geçen kasımda yolun karşısına geçerken 33 yaşındaki Mehmet Alp yönetimindeki yolcu minibüsünün altında kalarak ölen 5 yaşındaki Ramazan Öztürk'ün de şoför kadar suçlu olduğu ileri sürüldü. Tahliye edilen sanık Alp hakkında, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası istendi.
Kaza, 28 Kasım 2013'te merkez Yüreğir İlçesi'nin Güzelevler Mahallesi'ndeki Levent Caddesi üzerinde meydana geldi. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Mehmet Alp yönetimindeki 01 M 0352 plakalı minibüs, iddiaya göre, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu anasınıfı öğrencisi Ramazan Öztürk'e çarptı. Minibüsün altında kalan çocuk olay yerinde öldü. Kazayı görenler, sürücü Alp'e tepki göstererek taş ve sopalarla minibüse saldırdı. Vatandaşların linç etmek istediği sürücüyü polis kurtardı. Gözaltına alınan Alp, polis merkezine götürülürken, ölen çocuğun yakınları sinir krizi geçirdi. Anne Naile Öztürk'ü yakınları sakinleştirmekte güçlük çekti. Kamyon şoförü olduğu belirtilen 3'ü kız 4 çocuk babası Mustafa Öztürk, oğlunun öldüğünü öğrenince baygınlık geçirdi.
'YOL MICIRLIYDI'
Kazanın, mahalleden kent merkezine giderken meydana geldiğini belirten şüpheli sürücü Mehmet Alp, "60-70 kilometre hızla giderken çocuğun birden yola fırladığını gördüm. Kornaya bastım ve fren yapmaya başladım. Yol mıcırlı olduğu için araç kaymaya başladı. Önce sağ tarafta bir araca çarptım, sonra sola savruldum. Ardından da çocuğa çarptığımı fark ettim. Daha sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Alp hakkında, 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İddianameyi kabul eden mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen sanık Alp hakkında, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası istendi.
Olayla ilgili Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın "Fren yaptım, ancak yol mıcırlı olduğu için araç kaydı ve çocuğa çarptım" diye ifade verdiği, güvenlik kamerasına göre ise yolun asfalt olduğu, çocuğun birden yola fırladığı, aracın hızlı seyrettiği ve sanık sürücünün tam anlamıyla fren yapmaya fırsat bulamadan çocuğa çarptığı bildirildi. Ayrıca, trafik bilirkişi raporuna göre, kazada sürücü kadar ölen çocuk da kusurlu bulundu. Sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.