ZONGULDAK'ta muhasebeci 53 yaşındaki Ayhan Ercan'ın, 16 yaşındaki kızını tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, kızını tabanca ile oynarken kazayla vurduğunu ileri süren sanığın savunmasının aksine, olayın oluş şekline bakıldığında yanlışlıkla öldürmenin mümkün olmadığı belirtildi.
Olay, geçen yıl 11 Eylül'de Tepebaşı Mahallesi’nde meydana geldi. 2 çocuk babası Ayhan Ercan, iddiaya göre bir süredir ayrı yaşadığı eşi Meliha Ercan’ın başka birisiyle ilişkisini kendisinden gizlediğini düşündüğü Funda Ercan’ı ruhsatsız tabanca ile ateş ederek öldürdü.
Tutuklanan Ayhan Ercan'ın, 'Yakın akrabayı kasten öldürme' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanık Ayhan Ercan'ın yanında eşi Meliha Ercan ve avukatlar hazır bulundu.
Mahkeme, geçen ay olay yerinde yapılan keşif doğrultusunda adliyede oluşturulan bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor okundu. Raporda, tabanca ile oynarken kızın kazayla vurduğunu ileri süren sanık Ayhan Ercan'ın aksine, olayın oluş şekline bakıldığında yanlışlıkla öldürmenin mümkün olmadığı belirtildi. Raporda, "Baba ve kızı arasındaki mesafe, olayın oluş şekli ile genç kızın başına isabet eden kurşunun yeri dikkate alındığında olayın yanlışlıkla gerçekleşmesinin mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.
Sanık avukatı, bilirkişi raporunun kendi başına bir anlam ifade etmediğini belirterek, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talebinde bulundu. Ancak mahkeme bilirkişi raporunu yeterli bularak, cumhuriyet savcısının mütalaasını sunması için duruşmayı erteledi.