Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da, mutfakta yemek pişiren komşusu 30 yaşındaki Özlem B.'nin başına taşla vurup, bıçakla yaraladıktan sonra kolundaki altın bileziği gasp ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 27 yaşındaki Yılmaz Karakaplan, 12 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 14 Aralık 2012'de, merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Yılmaz Karakaplan, komşusuna ait, giriş kapısı açık olan müstakil evin 2'nci katına çıktı. Karakaplan, mutfakta yemek pişiren ev kadını Özlem B.'nin arkasından yaklaşıp başına taşla vurdu. Karakaplan, başından aldığı darbeyle yere düşen kadını bıçakla da yüzünden, omzundan ve kolundan yaraladıktan sonra kolundaki altın bileziği alarak kaçtı. Yaralı Özlem B., yardım çığlığı ve 7 aylık çocuğunun ağlama sesini duyup koşan kayınvalidesi Zahide B.'ye "Anne beni kestiler" dedikten sonra bayıldı. Özlem B., çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.
KAMERA KAYITLARI ELE VERDİ
Olayın meydana geldiği evin yakınındaki kuyumcuları dolaşan polis, gasptan sonra yoluna çıkan ilk kuyumcuya giren şüphelinin cebinden kanlı bileziği çıkarıp, satmaya çalıştığı anları kaydeden güvenlik kamerası görüntülerini elde etti. Elini kestiğini söyleyen Karakaplan'ın tezgaha koyduğu kanlı bileziği bir kağıt parçasıyla tutup, terazide tartan kuyumcu şüphelenince, satın almaktan vazgeçti. Bunun üzerine eşkali araştıran polisler, görüntüdeki şüphelinin uyuşturucu kullanmaktan sabıkalı Yılmaz Karakaplan olduğunu saptadı. Sonra da bileziği arkadaşı 30 yaşındaki Kerim Dizman'a verip başka kuyumcuya 2 bin 180 liraya sattırdığını belirleyen polis, Karakaplan ile arkadaşını yakaladı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Yılmaz Karakaplan için 'yağma' suçundan 15 yıla kadar, 'yaralama' suçundan da 6 yıla kadar hapsi istenirken tutuksuz yargılanan gasp edilen bileziği satıp, parayı sanık Karakaplan ile paylaştığı ileri sürülen Kerim Dizman ile bileziği satın alan kuyumcu 63 yaşındaki Sabri Civanoğlu hakkında ise 3'er yıla kadar hapis cezası istendi.
Sanıklar 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Son sözü sorulan Yılmaz Karakaplan "Aldığım uyuşturucunun etkisiyle olayı yaptım. Bilincim yerinde değildi pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, Yılmaz Karakaplan'ı 12 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Kerim Dizman ile bileziği satın alan kuyumcu Sabri Civanoğlu ise beraat etti.

FOTOĞRAFLI