Mehmet KAYMAK/ ADANA,()-ADANA'da mutfakta yemek pişiren komşusu 28 yaşındaki Özlem B.'nin başına taşla vurup, bıçakla yaraladıktan sonra kolundaki altın bileziği gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 25 yaşındaki Yılmaz Karakaplan'a, bileziklerin parasını verdiği için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması istendi.
Olay, 14 Aralık 2012'de, merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Yılmaz Karakaplan, komşusuna ait, giriş kapısı açık olan müstakil evin 2'nci katına çıktı. Karakaplan, mutfakta yemek pişiren ev kadını Özlem B.'nin arkasından yaklaşıp başına taşla vurdu. Karakaplan, başından aldığı darbeyle yere düşen kadını bıçakla da yüzünden, omzundan ve kolundan yaraladıktan sonra kolundaki altın bileziği alarak kaçtı. Yaralı kadının yardım çığlığıyla 7 aylık çocuğunun ağlama sesine koşan kayınvalidesi Zahide B.'ye "Anne beni kestiler" dedikten sonra bayılan Özlem B., hastaneye kaldırıldı.
KAMERAYA YAKALANDI
Olayın meydana geldiği evin yakınındaki kuyumcuları dolaşan polis, gasptan sonra yoluna çıkan ilk kuyumcuya giren zanlının cebinden kanlı bileziği çıkarıp, satmaya çalıştığı anları kaydeden güvenlik kamerası görüntülerini elde etti. Elini kestiğini söyleyen Karakaplan'ın tezgaha koyduğu kanlı bileziği bir kağıt parçasıyla tutup, terazide tartan kuyumcu şüphelenince, satın almaktan vazgeçti. Bunun üzerine eşkali araştıran polisler, görüntüdeki şüphelinin uyuşturucu kullanmaktan sabıkalı Yılmaz Karakaplan olduğunu saptadı. Sonra da bileziği arkadaşı 30 yaşındaki Kerim Dizman'a verip başka kuyumcuya 2 bin 180 liraya sattırdığını belirleyen polis, Karakaplan ile arkadaşını yakaladı. Karakaplan çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanırken, arkadaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DAVA AÇILDI
Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Yılmaz Karakaplan'ın 'yağma' suçundan 15 yıla kadar, 'yaralama' suçundan da 6 yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca, gasp edilen bileziği satıp, parayı sanık Karakaplan ile paylaştığı ileri sürülen Kerim Dizman ile bileziği satın alan kuyumcu 63 yaşındaki Sabri Civanoğlu hakkında ise 3'er yıla kadar hapis cezası istendi. Ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu ve alacaklılarının parasını istediğini ileri süren sanık Yılmaz Karakaplan, "Ne yapacağımı bilmiyordum. Uyuşturucu aldım. Sonra uyuşturucunun etkisiyle ne yaptığımı ve hangi suça karıştığımı hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde parkta idim. Elimde bir bilezik vardı. Daha sonra olayı hatırladım" dedi. Bileziği sattığı ileri sürülen Kerim Dizman duruşmaya katılmazken, bileziği satın alan Sabri Civanoğlu ise bilezikte kan lekesi olmadığını, satan kişinin eşine ait olduğunu söyledi.
KEŞİF YAPMIŞ'
Sanığın komşuları olduğunu ve olaydan önce kayınvalidesine kocasının ne zaman eve geldiğini sorduğunu anlatan Özlem B., şunları söyledi:
"Mutfakta yemek yaparken içeri giren sanık, elindeki taşla başıma ve yüzüme vurdu. Yere düşünce de bıçakla defalarca vurdu. Benden ne istiyorsun dediğimde kolumdaki bileziği gösterdi. Bileziği çıkarıp aldı. Giderken de 'Kimseye bir şey anlatma' diyerek bir kez daha bıçak vurdu. Sanığın ailesi şikayetimden vazgeçmem için 10 bin lira teklif etti, 5 bin lirasını adıma havale etti."
PİŞMANLIK İNDİRİMİ
Mahkeme savcısı, Yılmaz Karakaplan hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 15, 'kasten yaralama' suçundan da 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca, bileziklere karşılık 5 bin lira verdiği için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması talep edildi. Diğer sanıkların da suçları sabit olmadığı gerekçesiyle beraatları istendi. Sanık avukatı esasa ilişkin savunmasını hazırlamak üzere süre talep etti, duruşma ertelendi.

MKA(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)