İZMİR'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtindeki evlerinde, geçen eylül ayında, komşuları 20 yaşındaki Orçun Demir'in bıçaklı saldırısında eşi öldürülen, kendisi ağır yaralı kurtulan Serdar Canol'dan da üzücü haber geldi. Yaşama tutunan Canol'un omuriliğine isabet eden bıçak darbesi nedeniyle felç olduğu anlaşıldı.
Geçen 1 Eylül’de, saat 13.30 sıralarında, Bostanlı 1775 Sokak 132 numarada meydana gelen olayda, Orçun Demir, alt katlarında oturan ve İstanbul’daki oğullarının ziyaretinden dönen ailenin kapısını çaldıktan sonra 50 yaşındaki Zerrin Canol ile 57 yaşındaki Serdar Canol’a bıçakla saldırdı. Aileye yardım gelmesini engellemek için de kapıyı üzerlerine kapatan Demir’in elinde kanlı bıçakla sokağa çıktığını gören apartman sakinleri, ailesine haber verdi. Bunun üzerine apartmanda oturan kişilerin daire kapıları tek tek çalınarak durumları kontrol edildi. Ancak Canol ailesinin evinin kapısı çalındığında içeriden iniltiler duyuldu. Çilingir yardımıyla kapı açılınca, Zerrin Canol’un yaşamını yitirdiği belirlendi, ağır yaralı olan Serdar Canol ise hastaneye kaldırıldı.
Olayın ardından tutuklanan Orçun Demir ifadesinde, Canol ailesinin kendisini küçük yaşlarda gürültü yapmaması için uyardıklarını, bu yüzden onlara kızgın olduğunu söyledi.
AİLE TEDAVİ ETTİRMEMİŞ
Küçük yaşlarından itibaren içine kapanık bir psikolojiye sahip olan Orçun Demir’in ilköğretim 6’ncı sınıfa devam ettiği sırada arkadaşlarının etkisiyle esrar ve uyuşturucu hap kullanmaya başladığı, ailesinin çabasına rağmen eğitimini yarım bırakarak psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi. Ailesinin psikolojik tedavisi görmesini istemediği Demir’in ayrıca takıntılı bir kişiliğe sahip olduğu, cinayetleri de bundan dolayı işlemiş olabileceği, olayın ardından komşularınca anlatıldı.
HAYATA TUTUNDU AMA FELÇ KALDI
Orçun Demir’in saldırısından ağır yaralı kurtulan ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Serdar Canol, yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Doktorların çabalarıyla hayata tututan Canol için ailesini üzüntüye boğan bir haber geldi. Serdar Canol’un, Demir'in bıçaklı saldırısı sırasında omiriliğinden de yaralandığı, bu nedenle de felç kaldığı belirlendi. Halen tedavisine devam edilen Canol’un 6 ay fizik tedavi göreceği, sonrasında ise ilk olarak tekerlekli sandalye kullanacağı öğrenildi. Serdar Canol’un, bir mucizeyi gerçekleştirdirip tekrar ayağa kalkması, ailenin tek umudu oldu.