Ali Ekber ŞEN/MERSİN, () - MERSİN'de geçen 20 Haziran'da yapılan Gezi Parkı eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkılması nedeniyle dil kökü kanseri olduğu ileri sürülen yazılım uzmanı 36 yaşındaki Mehmet İstif, tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitirdi.
17'nci Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına katılan Mehmet İstif, polisin eylemcileri dağıtırken kullandığı biber gazından etkilenmiş, aradan birkaç gün geçtikten sonra ağzında yaralar çıkması üzerine gittiği Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne 'Alerjik reaksiyon' tanısı konulmuştu.
Aynı hastanede dilindeki mukozanın temizlenmesi için 24 Temmuz'da yapılan ameliyatın ardından konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başlayan Mehmet İstif'e Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan biyopside dilindeki yaranın 'dil kökü kanserine' dönüştüğü saptanınca, radyoterapi ve kemoterapi tedavisine başlandı.
DERDİNİ YAZARAK ANLATIYORDU
Hastalığı ilerleyen Mehmet İstif, yaklaşık 40 gün önce götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tekrar tedaviye alındı. Konuşamadığı için kendini yazarak ifade eden İstif, son olarak 26 Nisan'da muhabirlerinin yaptığı röportajda "Devletten biber gazının sebep olduğu zararın giderilmesini istiyorum. Şu an savcılık bana gaz sıkan polisleri arıyor. Onlara emir veren polislerin soruşturulmasını da istiyorum" diye yazmıştı. Ancak uzmanlar, dildeki kanserin biber gazı ile ilgili olup olmadığını net olarak belirleyememişti.
Mehmet İstif, şiddetli ağrılar, enfeksiyon ve yüksek ateş nedeniyle Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesine bugün yenik düşerek hayatını kaybetti. İstif'in cenazesi, çarşamba günü Mersin'de toprağa verilecek.
Gezi eylemcisi Mehmet İstif'in yüzüne biber gazı sıkılmasıyla ile ilgili başlatılan savcılık soruşturması ise devam ediyor.

AŞ(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)